Elkezdődött a medencés Világkupa-szezon, Berlinben az első napon 8 magyar döntősnek szoríthattunk délután. Váltóban érmet nyertek a lányok, azonban egyéni számokban egyelőre nem sikerült dobogós helyre felérni.

A női 400m gyorsúszás döntője volt a szezon első Vk fináléja. Késely Ajna az ötödik helyen ért célba (4:10.08), míg Pádár Nikolett a hetedik helyen végzett (4:12.74). Ebben a számban óriásit úszott az ausztrál Erica Fairweather, aki új Világkupa-rekordot állított be 4:01.09-es idejével.

400 férfi gyorson is volt magyar érdekeltség – Holló Balázs 8. idővel jutott döntőbe, a reggeli idején közel egy másodpercet javított délután, így a 7. helyen végzett a fináléban (3:50.81).

Kovács Benedek a 200 méteres hátúszás döntőjében nem tudott 2 percen belüli időt repeszteni, 2:00.88-as kétszáza az ötödik helyre volt elég. Szép eredmény ez annak tudatában, hogy Beni a világbajnokság után (Fukuokában ugyancsak az ötödik pozícióban végzett) közel egy hónapot pihent, így mondhatni négy hét edzéssel a háta mögött úszta le ezt a számot.

50 gyorson Szabó Szebasztián és Németh Nándor jutott a döntőbe a magyarok közül. Nem tudtak dűlőre jutni, hogy ki legyen a jobb magyar, holtversenyben az ötödik helyen végeztek (0:22.12).

A nap zárószáma a 4x100m női gyorsváltó volt. A Senánszky Petra, Ugrai Panna, Késely Ajna és Pádár Nikolett alkotta kvartett a váltóban a második helyen végzett (3:43.96) – igaz, itt mindössze három csapat indult. Az ausztrálok 5.52 másodperccel előttünk értek be, viszont a szám leggyorsabb úszását a váltó utolsó tagjaként vízbe ugró Pádár Niki mutatta be (55.27).

Holnap reggel 9:00-kor folytatódik a berlini Világkupa, amelyet a World Aquatics YouTube csatornáján élőben lehet követni.

Magyar Úszó Szövetség