Öt egyéni számban jutott döntőbe hat magyar úszó a berlini medencés Világkupa második napján. Kapás Boglárka 400 vegyesen magabiztosan úszva a harmadik helyen ért célba, míg a 4x200m női gyorsváltónk Pádár Niki vezérletével sima győzelmet aratott.

Tudjuk, hogy Kapás Boglárka az állóképességi számokban szokott aratni, ez most sem volt másképp, azonban nem a megszokott pillangó-gyors számokban hozott érmet, hanem 400 vegyesen nyert bronzot. Kapás az első nap nem jutott döntőbe 400 gyorson, azonban itt már semmit sem bízott a véletlenre, végig az élmezőnyben úszva – kifejezetten szép mellúszó részidővel, a harmadik helyen ért célba.

Szabó Szebi és Németh Nándi teljesen egymásra vannak hangolódva Berlinben, hiszen 100 gyorson 1 század volt közöttük (Szebi 49.49-et, Nándi 49.50-et úszott), amivel a 10 és 11. helyen végeztek, ezáltal nem jutottak döntőbe – nem úgy, mint 50 háton! Itt kvalifikálták magukat a fináléba (Nándi 4. idővel, Szebi 9. idővel – visszalépés miatt mégis úszhatott), azonban itt is 4 század választotta el őket, így a 7. és a 8. helyen végeztek.

Pádár Nikolett a 200m gyors döntőjében az ötödik helyen ért célba (1:58.05). Nem csoda, hogy Niki 58-as idővel nem ért a dobogóra, hiszen a mezőny meglehetősen jó időket úszott – Siobhan Haughey Világkupa-rekorddal ért be az első helyen (1:55.10).

A születésnapos Márton Richárd elsőként jutott a döntőbe, azonban a fináléban már nem jött ki a lépés – a negyedik helyen ért célba (1:57.12). Kétszer leúszni a 200 pillét egy nap, maximális tempóban nem a legkönnyebb, így egy hónap edzés után nem csoda, hogy nem is ment olyan könnyedén Ricsinek.

Holló Balázs 200 vegyesen az ötödik helyen végzett (2:00.39).

A 4×200 női gyorsváltó zárta a második napot Berlinben – ahol mindössze két csapat állt fel a rajkőre, azonban itt magabiztosan nyert a magyar csapat. A Késely Ajna, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter, Ugrai Panna négyes végig az első helyen úszott – Pádár Niki éppúgy, ahogy tegnap, ma is a leggyorsabb részidőt repesztette (1:59.10).

Folytatás holnap – reggel 9:00-kor kezdődnek a berlini utolsó napjának Vk előfutamai.

Magyar Úszó Szövetség