Sikeres volt az Aktív települések program. Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai kapcsolata gyakorlatilag a  SZEOSZ megalakulásáig nyúlik vissza. Az elmúlt időszakban futópálya-építési program zajlott le az ország több településé és kétszer is megrendezték a Futókörök Napját. Az újabb sikeres projekt az Aktív települések program volt, amely februártól a nyár végéig tartott.

Összesen 38 vidéki szabadidősport-esemény kapott közel másfél-másfél millió forintot. Volt teljesítmény- és bringatúra, félmaraton, és víziprogram is, amelyen az egyes települések lakói, iskolák tanulói és családok sportolhattak.

„Kijelenthető: sikeres volt az Aktív települések program. Csak vidéki rendezvények kaptak támogatást, és volt olyan esemény, ahol több mozgásformát is lehetett űzni. Ez a rendszer működik, bízom abban, hogy a program lezárultával, eredményeinek kiértékelése után az előttünk álló években is újra kiírható lesz.” – értékelt Péter Attila, a SZEOSZ elnöke.

 

Az Aktív települések program egyes állomásainak eseménybeszámolói megtalálhatók a SZEOSZ honlapján ( https://szeosz.hu/aktiv-telepulesek/ )

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS