A klub szlovák tulajdonosai körében változás történt, miután a szlovák válogatott Ondrej Duda Jr., aki jelenleg a német 1.FC Köln játékosa, résztulajdont vásárolt a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa futballklubban. 

Dušan Trnka, a klub elnöke: „Nagyon örültünk Ondrej Duda érkezésnek az FC Košice futball klub tulajdonosai közé. Ez a döntés részéről erős lokálpatriotizmust és hűséget mutat szeretett klubunk iránt. Ondrej Duda motiváló példakép lehet Akadémiánk játékosai számára, valamint csatlakozása elősegíti a klub dinamikus fejlődését. Hiszünk abban, hogy az európai kapcsolatrendszerét a szlovákiai futball fejlesztésében is tudja kamatoztatni.”

Ondrej Duda, az 1.FC Köln játékosa, a klub új részvényese: „Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy csatlakozhatok a klub tulajdonosaihoz! Az FC Košice áll hozzám a legközelebb az összes klub közül, ahol játszottam eddigi pályafutásom alatt, ezért nagy lelkesedéssel ragadtam meg ezt a lehetőséget. Ez sokat jelent nekem, mert amellett, hogy itt nőttem fel, a legfontosabb futballéveim is ide kötnek. Az FC Košice egy nagy potenciállal rendelkező klub, ami segítette a döntésemet. Még tisztán emlékszem milyen érzés volt játékosként a klub kötelékeibe tartozni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi koncepcióban is lássam a Kassai Labdarúgó Akadémia és a klub erőteljes fejlődési lehetőségeit. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni.”

 

Sántha Gergely, az FC Košice Felügyelő Bizottságának elnöke: Mindig is fontos volt számunkra, hogy a klub kassai lokálpatrióta tulajdonosai is lehetőségeik szerint támogassák az FC Košice fejlődését. A jelen változás a szlovák partnereink körében annak köszönhető, hogy egy, a Bundesligában szereplő, szlovák válogatott játékos is kiemelkedő lehetőségnek tartja az építkezést, amit Kelet-Szlovákiában elkezdtünk és fontosnak tartja, hogy visszatérjen oda, ahonnan elindult. Remélem, az ő döntése egyéb, helyi támogatókat is a klub mellé állít, mert régiós összefogás is kell ahhoz, hogy az FC Košice ismét a régi fényében ragyoghasson. Jövőre elindul a kassai Labdarúgó Akadémia építkezése és a tervek szerint 2024-ben már egy korszerű, új futballbázison nevelkedhet a következő generáció – akiknek Ondrej Duda az egyik példaképük lehet. 

 

Az FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS