Tovább szeretne fejlődni ökölvívásban és éremmeccset vívna a májusi Európa-bajnokságon Veres Roland. Az ötszörös kick-box világbajnok, aki éppen egy esztendeje kezdett versenyszerűen bokszolni, decemberben a tokiói olimpiai bajnok orosz Batyirgazijevvel készült Moszkvában, majd hazatérve megnyerte a magyar ökölvívó bajnokságot – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Moszkvában edzőtáborozott decemberben Veres Roland, méghozzá nem is akármilyen társaságban: vendéglátója az az Albert Batyirgazijev volt, aki korábban szintén kick-boxban tündökölt, majd ökölvívó karrierbe fogott, a tavaly nyári tokiói olimpián a dobogó tetejére állhatott fel, azóta pedig már profivá vált.

“Egy pár évvel ezelőtti kick-box világbajnokságon döntőztem Albert Batyirgazijevvel. Ő volt az egyetlen, aki valaha is le tudott győzni olyan szabályrendszerben, ahol folyamatos a bunyó. De utána is jó kapcsolatban maradtunk, beszélgettünk a neten, gratuláltunk egymás sikereihez, majd felvetődött, hogy kimennék hozzá. Mondta, hogy nemsokára profi ökölvívó meccse lesz, és kell neki kesztyűpartner, úgyhogy szívesen lát a felkészülésre, és a mérkőzést is megnézhetem élőben. Így is történt, csak aztán nekem a magyar bajnokság miatt előbb haza kellett jönnöm” – mesélte Veres Roland.

A csepeli kick-boxos rengeteget tanult a Moszkvában töltött két és fél hétben. Értékes tapasztalatokkal gazdagodott, és jó barátságokkal is, hiszen ottani edzőpartnerei megmutatták neki a várost, majd minden nap együtt ebédeltek és vacsoráztak, és várják vissza Oroszországba.

“Nagyon jó bunyósok edzenek ott. Az olimpiai bajnok mellett kesztyűztem háromszoros Ázsia-bajnokkal, de UFC világbajnoki címmeccset vívott MMA-ssal is. Amikor pedig azt hittem, hogy könnyebb falat következik, akkor jött egy ifiből feljött fiú, akiről kiderült, hogy az összes vb-t és Eb-t megnyerte a korosztályában, vele sem volt könnyebb, ráadásul benne még bizonyítási vágy is égett. Összességében úgy érzem, hogy abszolút helyt álltam. Lehetett érezni a szintkülönbséget, mert az volt, de nem kellett rám vigyázni. A futásokban és a lábmunkás feladatokban pedig a legjobbak között voltam, Szerencsére nekem gyors lábam van, úgyhogy azokban tudtam kiemelkedőt nyújtani, és hamar megkaptam a tiszteletet a fiúktól.”

Olyan hatalmas terhelésben volt része, hogy újraértékelte a felkészülését – vallotta be a 22 éves magyar sportoló.

“Mindig azt gondoltam magamról, hogy nagyon keményen edzek, és ennek köszönhetőek a sikereim. Egy idő után rá is álltam arra, hogy ne legyen olyan, aki nálam többet tesz a győzelemért. Kerestem azokat, akik esetleg még keményebben edzhetnek, de nem találkoztam ilyennel az évek során – egészen a moszkvai útig. Ott ugyanis amikor azt hittem, hogy vége az edzésnek, akkor jött egy egyórás kardiós rész, megtanítottak, hogy minden edzés után kardió van a végén.”

Egy céltudatos Veres Roland jött haza az ökölvívó magyar bajnokságra, aki képes csak az adott mérkőzésre és feladatra koncentrálni. Ez sikerült is, hiszen súlycsoportjában, a 60 kg-ban aranyérmes lett. Első küzdelmében kétszer is kellett az ellenfélre számolni, egyhangú pontozással győzött, és a döntőben is az történt, amit eltervezett.

“Ha már ilyen srácokkal készültem fel, akkor nyilván győzelmet vártam el magamtól. Nagyon jó érzés volt, hogy végre úgy tudtam a háromszor három percet végigbunyózni, hogy a fáradtság gondolata fel sem vetődött. Az oroszországi mentalitás és munka lehetővé tette, hogy ne kelljen semmi másra koncentrálnom, csak a meccsre, mert fizikailag nagyon fel voltam építve.”

A következő feladat a februári Bocskai emlékverseny lesz, amely szerinte egy mini világbajnoksággal ér majd fel, hiszen sok nemzet bokszolói érkeznek majd hazánkba. Veres Roland számára a verseny azért lesz különleges, mert egy éve éppen a Bocskain mutatkozott be ökölvívóként. Szeretné lemérni, hova jutott egy esztendő alatt, elsősorban mégis a májusi Európa-bajnokság lebeg a szeme előtt.

“Ebben az évben az Eb lesz a fő versenyem, és az a célom, hogy ott már éremért küzdhessek. Idén szeretnék rengeteget fejlődni tovább, és meghatározó ökölvívója lenni a súlycsoportomnak” – jelentette ki Veres Roland, hozzátéve, hogy természetesen a kick-boxot sem felejtette el. Folyamatosan segíti klubja, a Halker-Király Team utánpótlás és felnőtt versenyzőinek a munkáját, és biztos benne, hogy erős magyar csapat utazik majd az őszi kick-box Európa-bajnokságra.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS