A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerint 150-200 fő alkothatja a magyar csapatot az Egyetemi Világjátékokon – korábbi nevén Universiadén -, amelyre augusztus 18-29. között kerül sor a kínai Csengtuban.

    A MEFS közleményében Juhász Péter főtitkár elmondta, hogy az eseményen 18 sportágban rendeznek versenyeket az 1996. január 1. és 2003. december 31. között születettek részére, akik rendelkeznek felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal.
    “Eddig kilenc sportág jelezte részvételi szándékát. Összességében 13-14 sportág és 150-200 fő részvételére számítunk. Január 18-án kell leadnunk az elvi nevezéseket, amely egyben a sportágankénti részvételi szándék megerősítése” – magyarázta a főtitkár.
    Hozzáfűzte, a sportági előkészületekkel párhuzamosan zajlik az utazási lehetőségek feltérképezése is.
    “A szövetségi egyeztetések során arra törekszünk, hogy minél nagyobb számban tudjanak részt venni az Egyetemi Világjátékokon éremesélyes versenyzők, ezáltal az éremtáblán is lehetőség szerint előkelő helyen végezzen a magyar csapat” – szögezte le Juhász Péter.
    A Téli Universiadéra januárban került volna sor Luzernben, de a koronavírus-járvány miatt 2021. december 11-21. között rendezik meg. A főtitkár szerint előreláthatólag minden idők legnépesebb magyar küldöttsége vehet részt a téli eseményen, amennyiben a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség jóváhagyja a női és a férfi egyetemi jégkorong-válogatottak részvételét is a többi sportág mellett.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS