Herczig Norbert és Ferencz Ramón – egyedüli magyar párosként – idén teljes szezont autózott végig a rali Európa-bajnokságon. A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző duó úgy érzi 2019-ben rengeteg tapasztalatra tett szert, így a két sportember optimistán tekint a jövőbe.  A jövő pedig egy újabb teljes szezont tartogat számukra, hiszen bejelentették: 2020-ban ugyanezzel a csapattal és autóval vágnak neki az Európa-bajnokságnak – tudtuk meg a MOL Racing Team-től.

„Rendkívül fordulatos, sok tanulsággal zárult évet sikerült teljesítenünk. 2019-ben a rali Európa-bajnokság összes állomásán rajthoz álltunk” – kezdte értékelését Herczig Norbert.

A páros szerint a legjobb versenyük a hazai, azaz a nyíregyházi állomás volt. „Stílszerűen az utolsó verseny volt a magyar állomás. Az időjárás szinte az összes szélsőségét megmutatta, de a magyar szurkolóktól kaptunk egy akkora pluszt, amit nehéz szavakkal elmondani” – mondta a MOL Racing Team pilótája.

Herczig Norbert hozzátette: a 2019-es esztendő összes versenye közül a lett állomás volt az ami a legnagyobb tanulságot és tapasztalatot hozta.

„A murvás versenyekről kialakult képünk jelentősen változott a Lett Rali után. Ez volt a legnagyobb csalódás 2019-ben, de úgy érzem, a futam végére ott is sokat fejlődtünk.” –  mondta a négyszeres abszolút magyar bajnok.

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a 2019-es rali Eb-t az abszolút ötödik helyen zárta.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS