Grand Slam-döntőt táncolt a magyar bajnok. Andrea Silvestri és Váradi Martina a WDSF Grand Slam-sorozat bukaresti állomásán a latin mezőnyben bejutott a legjobbak közé, ahol végül a hatodik helyen zárt. Váradi Martináék eredménye volt a legjobb magyar helyezés a román fővárosban.

A rangos versenyen részt vett Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke is, aki a román szövetség meghívására érkezett Bukarestbe. A versenyt követően egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezik a hazai szövetség, hiszen rendkívüli közgyűlés keretében szavaznak új táncszakok megalapításáról.

„Ez törvényi kötelezettségük is, hiszen a WDSF új táncirányzatok felvételéről döntött az éves közgyűlésén, így a hazai sporttörvényt is betartva bővülhet a táncsport színes palettája. A táncágak közül a standard és latin táncok, valamint a salsa és az akrobatikus rock and roll a Világjátékok versenyprogramjában szerepel a break pedig az ifjúsági olimpia sportja, valamint 2024-ben a nyári olimpiai játékok részese is lehet” – nyilatkozta Zsámboki Marcell.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS