Lelki feltöltődéssel kezdődött a 2018-as birkózó-világbajnokság utolsó versenynapja, hiszen a Szent István Bazilikában szentmisét celebráltak az esemény tiszteletére. Aztán az altemplomban a 2010-ben elhunyt olimpiai bajnok birkózó, Polyák Imrére emlékeztek.

A misén jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál olimpiai bajnok, volt köztársasági elnöke, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, továbbá Varga János olimpiai bajnok birkózó, Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok birkózó és Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára is.

Németh Szilárd beszédében hangsúlyozta: Polyák Imrét nemcsak az eredményei, hanem az a mérhetetlen kitartás, mély elhivatottság emelte ki a többiek közül. Az elnök távollétében is köszöntötte az olimpiai bajnok özvegyét és sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetett ott személyesen.

Polyák Imre az egyetemes és a magyar birkózás feledhetetlen alakja. Az olimpiai bajnoki címen kívül háromszor volt világbajnok.  Alapító tagja volt a Hírességek Csarnokának, halála óta az ő nevét viseli a hagyományos kötöttfogású Magyar Nagydíj. A sportágon túlnövő legenda számos hazai és nemzetközi elismerés, díj birtokosa volt, valamint a Nemzet Sportolója haláláig.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS