A birkózó-világbajnokság zárónapján is lesz magyar érem. A kötöttfogásúak 77 kilósok kategóriájában Lőrincz Tamás bejutott a döntőbe. A kötöttfogásúak 97 kilogrammos mezőnyben Kiss Balázs a vigaszágon kezdi meg a küzdelmeket a vb utolsó napján.

 

 Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás román, litván, üzbég ellenfeleket legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol Kim Hjeon Vu-n is túljutott.

“ A londoni olimpiai döntőben életem egyik legfájóbb vereségét szenvedtem el a mostani ellenfelem ellen. Mindössze háromszor nyertem ellene. Az utolsó egy percben csaknem az életemért küzdöttem, de láttam, hogy ő is megfáradt. Nagyon örülök neki, hogy az utolsó 3 támadását ki tudtam védeni, jól sikerült a felkészülés.” – értékelt a vb honlapjának Lőrincz. 

 

Kiss Balázs kapott még egy esélyt, miután az őt legyőző bolgár Kiril Milov finalista lett.

A budapesti világbajnokság számos kísérőprogramja egyikeként a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) az 1968-as mexikóvárosi olimpia 50. és az 1988-as szöuli játékok 30. évfordulója alkalmából díszvacsorát rendezett, amelyre természetesen meghívta az egykori érmeseket, helyezetteket, csapatvezetőket is.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke megnyitójában méltatta az öt és három évtizeddel ezelőtti hősöket, majd Bacsa Péter ügyvezető alelnökkel emlékplakettet adott át nekik.

Többek mellett a mexikói résztvevők közül Varga János (aranyérmes), Csatári József (bronzérmes), Alker Imre (negyedik), Steer Antal (nyolcadik), valamint Rusznyák József és Erdős Márton, a szöuli kötöttfogásúaktól Sike András (arany), Komáromi Tibor (ezüst), Bódi Jenő 62 (negyedik), Takács János (negyedik), a későbbi olimpiai bajnok Repka Attila (nyolcadik), Gáspár Tamás (nyolcadik), valamint Faragó József, Vadász Csaba és Major Sándor, a szabadfogású csapat tagjai közül Bíró László (negyedik), Podolszki Attila, Nagy János és Dvorák László kapott elismerést.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS