A stuttgarti hatóságok keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a részben erőszakos magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.
„Ez különleges előkészületeket von maga után” – jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.
Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten).

A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket”.
A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2–2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók honofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc–Magyarország (3–1) meccs viszont békésen zajlott le.

 

Írta a Magyar Hírlap