Közel volt a dobogó Pigniczki Fanninak. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója a taskenti világkupán három szerrel is bejutott a döntőbe. A karika finálé sikerült a legjobban, miután 34.400 ponttal a negyedik lett. A labda gyakorlatára 31.750 pontot kapott, ezzel hatodikként zárt, míg szalaggal a 8. helyen (31.050) zárta az üzbegisztáni VK-t.

Gelle Noémi edző értékelése: „Fanni karikával és szalaggal szépen teljesített, labdával sajnos hibázott. Megyünk tovább és készülünk a hazai rendezésű Euróba-bajnokságra.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat 5 karikával a 8. (30.100), a 3 szalag, 2 labda döntőben pedig hetedik (26.450) lett.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.