A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató angol sztárcsapat kilencmillió eurót, valamint a későbbiekben akár még kétmillió euró bónuszt fizet a rotterdami klubnak a sikeredzőért. Arne Slot közepesen sikeres játékoskarrier után (a PEC Zwolle, a NAC Breda és a Sparta Rotterdam csapataiban játszott) lett edző, és a Cambuur valamint az AZ Alkmaar kispadján töltött egy-egy idény után vette át 2021-ben vette át a Feyenoord irányítását. 

Edzőként már jóval sikeresebb volt, hiszen 2023-ban bajnoki címig vezette a rotterdami klubot, amellyel 2022-ben már döntőbe jutott a Konferencia-ligában, idén pedig megnyerte a Holland Kupát.

Elsősorban csapatai látványos támadófocijával hívta fel magára a figyelmet, de személyisége, játékosainak fejlesztése és csapatépítési képessége is kiemeli vetélytársai közül. A Premier League-ből már korábban is volt ajánlata, 2023-ban ő volt az egyik kiszemelt a Tottenham Hotspur kispadjára, amit végül az ausztrál Ange Postecoglu foglalt el.

Liverpoolban nem Slot volt az első számú kiszemelt, hiszen a klubvezetés és a szurkolók is a Bayer Leverkusennel álomszezont futó, német bajnoki címet ünneplő korábbi klubikont, Xabi Alonsót látták volna legszívesebben Klopp utódjaként, de a portugál Rubén Amorim is előtte volt a sorban.

Objektum doboz

if (typeof praseInlineObject === “function”) praseInlineObject();

Arne Slotot bizonyára sokan fogják egy másik kopasz hollandhoz hasonlítani, aki szintén az ország egyik sztárcsapatától, az Ajaxtól érkezve próbált életet lehelni a Manchester Unitedbe. Erik ten Hag egyelőre nem igazán járt sikerrel, és Klopp sikerekben gazdag liverpooli évtizede után garantálható, hogy Arne Slotra sem vár könnyű feladat az Anfield Roadon.

Írta a Magyar Hírlap