Április 17-ig lehet jelentkezni az Országos Edzői és Oktatói Konferenciára, amelyet április 20-án a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemem rendeznek.

Szombaton nemzetközi és hazai elismertt szaktekintélyek osztják meg a tudásukat a magyar szakedzőkkel. A konferencia személyes jelenléttel történik. A délelőtti szekcióban a sporttudomány gyakorlati hasznosítási lehetőségei lesznek fókuszban.

Többek között Marco Cardinale sztár-előadónk mondja el a Team GB (brit olimpiai csapat) olimpiai csapatai és a Katari Aspetarban szerzett tapasztalatait. Prof. Marco Cardinale széleskörű tapasztalattal rendelkezik a sport különböző területein. 2013-tól a közelmúltig a dohai (Katar) Aspire Akadémia sportfiziológiai és kutatási vezetője volt. Mielőtt Katarba költözött volna, ő vezette a 2008-as pekingi, a 2010-es vancouveri és a 2012-es londoni olimpiai játékokra készülő brit csapat (Nagy-Britannia és Észak-Írország) sporttudományi tevékenységét, felkészülését orvosi szemszögből segítette. Korábban kézilabdázó és edző volt, és több országban részt vett edzőképzésben az erőnlét és kondicionálás, valamint a mozgásfiziológia területén. A tudományos szakirodalomban az emberi teljesítőképesség különböző aspektusairól széles körben publikáló és idézett szerző, aki szabadalmaztatott egy innovatív, vibrációs biofeedback-rendszerből álló edzőeszközt is, amely a NEStech és a Design Council kutatási díjait kapta.

A délelőtti programban előad még Dr. Kováts Tímea, aki a Kajak-kenu sportág sporttudományos mérési rendszerét mutatja be.

További előadók:

  • Dr. habil. Csányi Tamás
  • Kunics Réka
  • Dr. Tóth Ákos
  • Dr.Szájer Péter
  • Bordásné Dr. Nagy Nikoletta
  • Farkas Tamás
  • Csillik Árpád
  • Molnár Bence

A regisztrációs időszak április 3-17-ig tart az oktatas.musz.hu-n. A részvételi díj 10.000 Ft, (A fizetés számla ellenében, átutalással történik, a számlát e-mailben küldjük ki a regisztráció után) Az ÚNP program dolgozói térítés mentesen regisztrálhatnak. A kreditpontok megszerzéséhez az online tesztet sikeresen kell teljesíteni.

Az országos edzői és oktatói konferencia teljes programja ide kattintva érhető el.

Magyar Úszó Szövetség