Milák Kristóf útban az ötödik aranyérme felé, hiszen száz pillangón is messze a legjobb idővel kvalifikált a 126. Szerencsejáték Zrt. Országos Bajnokság zárónapján a Duna Arénában. Kétszáz háton izgalmas párharcokra van kilátás és a nyolcszáz gyors elitfutamaiban is lesz miért izgulni este.

Kétszáz háton pazar párharcok körvonalazódnak estére: a férfiaknál a Kós Hubert mögötti második helyre hajtó riválisok, Kovács Benedek és Telegdy Ádám jóval a többiek előtt, szinte ugyanolyan idővel abszolválták a délelőttöt. A hölgyeknél Szabó-Feltóthy Eszter libegett be elsőként, csaknem két másodperccel gyorsabban, mint Molnár Dóra, de azért itt is támadhatnak még izgalmak.

Ötven mellen szokás szerint a külföldiek vitték a prímet, a magyar indulók közül Gál Olivér emelkedett ki valamelyest, de Horváth Dávid és tán Eszes János is beleszólhat még a magyar bajnoki elsőség eldöntésébe, míg a hölgyeknél a távon korábban egyeduralkodó Sztankovics Anna komoly kihívót kapott a 100-on országos rekordot döntő Fángli Henrietta személyében: délelőtt is csupán két század választotta el őket.

Száz pillangón Milák Kristóf másodperces fölénnyel lett a legjobb a férfiaknál, a hölgyeknél pedig Komoróczy Lora Fanni volt a leggyorsabb, bár a 40. bajnoki aranyára hajtó Jakabos Zsuzsanna sem volt sokkal lemaradva mögötte.

És ha már Milák Kristóf – ez csupán játék a számokkal, ám az óra a Duna Arénában és San Antonióban is ugyanúgy pörög, és az odaát úszó világsztárok ugyanolyan időket mentek az ott zajló Pro Swim Seriesen, mint Kristóf az országos bajnokságon. Száz gyorson Caeleb Dressel két századdal volt rosszabb (48.40), 200 pillangón Leon Marchand hét századdal úszott rosszabbat Kristófnál (1:54.90).

A zárónapi váltóban, 4×200-on a férfiaknál a 2019 óta verhetetlen BVSC-sek már délelőtt bejelentkeztek az aranyéremre, míg a nőknél kiszámíthatatlan, hogy melyik négyes érhet oda, délelőtt mindenesetre a Budafóka fiataljai jelentkeztek be a négyes pályára.

Az esti programban még a 800 gyors két leggyorsabb futama is szerepel, igazi csemege a férfiaknál a veszprémi menőkkel, míg a hölgyeknél a csütörtökön négyvegyesen robbantó Jackl Vivien úszik még egyet Késely Ajnáékkal – kezdés 17 órakor!

Az összes eredmény ide kattintva érhető el.

Magyar Úszó Szövetség