Cserszegtomajfutás SE, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park összefogásában megvalósuló rendezvény a sport örömén túl a Keszthelyi-hegység csodás vidékeit is megismerteti a résztvevőkkel. A versenyt a helyi értékek és a természet iránt elkötelezett futók és bringások szervezik – futóknak és bringásoknak! 

Május 18-án Gyenesdiáson és környékén rendezik meg a Cserszegtomajfutás Sport Egyesület terepfutó és terepkerékpáros versenyét, a VADLÁN8 sporteseményt

Május 18-án Gyenesdiáson és környékén rendezik meg a VADLÁN8 sporteseményt, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak
Fotó: gyenesdias.info.hu

Míg a 2017-ben indult Vadlán Ultra Terep futóverseny az idei évben az egyéni ultra távokra kihegyezve (108 és 216 km) kerül megrendezésre 2024 októberében, a rövidebb távok kedvelői számára a 2024. május 18-án, szombaton rendezett VADLÁN8 kínál lehetőséget a megmérettetésre. Újdonság, hogy az új esemény a terepbringások számára is megnyitja kapuit, hogy próbára tehessék képességeiket erdőn-hegyen keresztül.

A sportesemény útvonala a Keszthelyi-hegység kilátói mentén halad, a 8, 6, 4, 2 és 1 az érintett kilátók számát jelzi. A leghosszabb, maratoni távon, a 42 kilométeres szakasz mellett, a bátor nevezőknek az embert próbáló 1450 m-es szintemelkedéssel is meg kell küzdeniük, ami tovább nehezíti a kihívást.

Azok se riadjanak el, akiket elbátortalanítana egy ilyen extrém próbatétel, mivel a verseny szervezői rövidebb távokkal is készültek. 29, 22 és 12 km-es szakaszokon is tesztelhetjük kitartásunkat, míg a kezdők, az élménnyel ismerkedők számára egy 1,5 km-es szakasz is rendelkezésre áll, hogy belekóstoljanak a sportba és a gyönyörű természeti környezetbe.

A rendezvény központja, rajt-cél állomása a gyenesdiási Nagymezőn kerül kialakításra. A Nagymező nemcsak Gyenesdiás, hanem a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahonnan gyalogösvények futnak szerte az erdőbe, a pünkösdi hétvégére nyüzsgő sportközponttá alakul át.

A futók és kerékpárosok innen indulnak el, hogy Büdöskút, Vállus, Nemesvita, Balatongyörök, majd Vonyarcvashegy érintésével visszatérjenek a Gyenesdiásra. A verseny nyomvonalán kialakított ellenőrző- és pihenőpontokon önkéntesek várják a felfrissülni vágyó sportolókat, akik megpihenve megcsodálhatják a környék látványosságait is.

A díjazásra korcsoport alapján, távonként és nemenként kerül sor. 

A szervezők minden szombaton nyilvános közösségi pályabejárást tartanak, amelyről a Cserszegtomajfutás SE Facebook oldalán tesznek közzé aktuális információkat.

Regisztráció: A Vadlán8 Facebook esemény oldalán található regisztrációs űrlapon.

A verseny időpontja: 2024. május 18., szombat
Rajt, cél helyszíne, versenyközpont: Gyenesdiás Nagymező

Rajt időpontok:

08:50 VADLÁN 8,6,4,2 terepkerékpárosok részére

09:15 VADLÁN 8,6,4,2 terepfutók részére

09:30 VADLÁN 1 terepfutók, túrázók részére

Írta a Magyar Hírlap