Ausztrália egyik legjobb lovas, a párizsi olimpiára készülő Shane Rose a szervezők kérésére jelmezben lovagolt a Sydney melletti Wallaby Hillben rendezett díjugrató versenyen. Rose három jelmezt viselt:gorillát, Duffman-ruhát a Simpsonstól, s fluoreszkáló narancssárga mankinit, Ez utóbbiban, meztelen fenékkel a lovon valóban meghökkentő látványt nyújtott, s kizárták a versenyből.

Az Ausztrál Lovas Szövetség közleménye szerint problémák merültek fel az 50 éves lovas „öltözetével”, panasz is érkezett, mert a viadalon gyerekek is voltak. A panaszt a szövetség kivizsgálja.

A mankinit Borat tette népszerűvé

A mankinit Borat tette népszerűvé
Fotó: facebook

Rose, aki a 2008-as és a 2020-as olimpián az ezüstérmes csapat tagja volt, 2016-ban pedig bronzot nyert, a Sydney Moring Heraldnak elmondta: „Remélem néhány nap múlva már nevetni fognak ezen az ügyön. Elismerem, hogy olyan jelmezt viseltem, amelyet vidámparkban vagy strandon lehetett látni. Nem gondoltam, hogy rosszat csinálok, azt hittem csak egy kis móka. De utólag úgy látom, jobban át kellett volna gondolnom. Remélem ez az eset nem befolyásolja az olimpia felkészülésemet.”

Rose olimpikon társai szerint a szövetség túlreagálta ezt az eset, amelynek az egyik következménye az lett, hogy az egész világon megismerték az ausztrál lovast.

Írta a Magyar Hírlap