Trendforduló 1500 gyorson: ezúttal Betlehem Dávid vágta ki a rezet s jutott be a 3. legjobb idővel a döntőbe, míg Rasovszky Kristóf két hét versenyzés után kissé fásultabban a 12. lett; Jászó Ádám 19. helye szintén nem ért továbbjutást 50 háton.

Az utolsóelőtti nap délelőttjén az 1500 gyors előfutamát vártuk a legnagyobb izgalommal, hiszen az eddig látottak alapján Rasovszky Kristófnak komoly esélyei voltak itt is – ám ezúttal fordult a kocka: Betlehem Dávid remekelt, 14:51-es ideje nemhogy a döntőhöz volt elég, de egyenesen a harmadik helyen zubogott a vasárnapi fináléba.

„Jól van kisgyerek, szépen bent leszel a darálóban, de csak így tovább – paskolta meg Dávid fejét Sós Csaba szövetségi kapitány. – Már láttam a tempóidon, hogy ma nagyon egyben vagy, ahogy a falra mentél rá, ahogy tartottad a ritmust. Jó lesz ez.” „Csaba bá, én tudtam, hogyha csak egy pillanatra elengedem, nincs esélyem. Mentem végig, néha fájt, de mondtam magamnak, most nem adom fel, most nem.”

Rasovszky Kristóf arcán azért nem a világfájdalom tükröződött – ért már el annyit ezen a világbajnokságon, hogy egy 12. hely miatt ne kezdjen tépelődni. „Macskás voltam már reggel, azt éreztem végig. Talán fejben, és azért nem ment úgy az úszás sem – persze az sem kizárt, hogy így a második hét végére már fizikálisan nem vagyok úgy, hogy fejben jól bírjam. Bár azért egy délelőtti 14:59 nem olyan idő, ami miatt a kardomba kéne dőlnöm. Fukuokában a nyolcszáz volt ilyen, most az ment, plusz jött a csúcs is, itt meg az ezeröt lett gyengébb, de együtt tudok ezzel élni.” Majd még mosolyogva hozzátette: „És az aranyérmemet nem cserélném el ezért a döntőért.” Speciel ez eszünkbe sem jutott…

Harmadik délelőtti indulónk, Jászó Ádám 19. helyen jött be 50 háton – ideje alapján nem igazán járt közel a középdöntőhöz. Mindez azt jelenti, hogy este a 800 gyorson induló Késely Ajnára, valamint a hölgyek 200 hátas döntőjére kell koncentrálnunk, de nagyon: Szabó-Feltóthy Eszter és Molnár Dóra úszik a minél jobb helyezésekért.

Magyar Úszó Szövetség