A rendszeresen elemzésekkel és rangsorokkal jelentkező Paul Nielsen a közösségi oldalán azzal kezdte posztját, hogy a sport brutális dolog, de ugyanakkor az öröm, a remény és a kétségbeesés forrása is.

„Magyarország 22 pontos előnyről, egy kosárral lemaradt a párizsi játékokról, méghozzá hazai pályán és a saját szurkolói előtt úgy, hogy 44 éve nem szerepelt olimpián. Ennek a sebnek idő kell, hogy begyógyuljon. Semlegesként és a magyar kosárlabda régi követőjeként, tisztelőjeként (sok magyar jó baráttal), íme a lényeg: SENKI nem számított őszintén arra, hogy Magyarország ilyen gyorsan ideér egy ilyen fiatal csapattal. SENKI sem látta előre, hogy éremért küzdhetnek a tavalyi Európa-bajnokságon, aztán legyőzik az olimpiai döntős Japánt, és épphogy lemaradnak a spanyolok elleni győzelemről a selejtező halálcsoportjában” – fejtette ki a szakértő.

A FIBA munkatársa szerint Magyarország ott van, ahol lennie kell, azaz „ütésváltásban” a világ legjobbjaival.

„Az ember hol nyer, és kiélvez egy nagyszerű estét, hol elszenved egy fájdalmas vereséget. Ez brutális, de az a gyilkos ösztön, amelyre szükségük van a továbblépéshez, csak a topcsapatok ellen szerezhető meg. Magyarország számára ez nem a vég. Ez a kezdet. Ha összetartanak, nagy dolgokat tudnak és fognak véghezvinni” – tette hozzá Paul Nielsen.

Írta a Magyar Hírlap