A magyar együttes húszfős keretéből ezúttal Andó Arián, Krakovszki Zsolt, Krakovszki Bence és Máthé Dominik maradt ki. Utóbbi, a Paris Saint-Germain jobbátlövője azért nem játszhatott, mert fokozódtak a panaszai korábbi térdsérülése és műtétje kapcsán. A gyermeke születése után Kölnbe visszatért Rosta Miklós, a korábban lázas betegséggel bajlódott Szita Zoltán, és a kisebb ujjsérüléssel küszködő Bartucz László egyaránt vállalta a játékot.
A németek meghatározó játékosai közül Timo Kastening és Martin Hanne hiányzott.

Az első hét perc remekül sikerült magyar szempontból, a játékosok támadásban és védekezésben is remekül összpontosítottak, így két góllal vezettek. Ezt követően azonban jöttek a hibák, melyeket a hazaiak kihasználtak és egyenlítettek. A folytatásban felváltva estek a gólok, ebben az időszakban inkább támadásban voltak „élesek” a magyarok, akik kétbeállós játékra váltottak. Mindkét csapat kapust cserélt, majd a 21. percben az öt-egyben védekező németek visszavették a vezetést. Fej fej mellett haladt a két együttes, a magyarok a jó védekezéseket követően újra hibázni kezdtek, így a szünetben a házigazdák álltak jobban egy találattal.

Amilyen rosszul végződött az első felvonás, olyan rosszul indult a második, az ellenfél 20–17-re ellépett. Hiányzott a szélsők megjátszása támadásban, a németek remek védekezése miatt a betörésekre pedig nem volt sok esély. A kapus lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott a magyar együttes, de az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes Andreas Wolff elkapta a fonalat a német kapuban, és a védekezés is kiválóan működött előtte. A magyarok támadójátéka ezúttal sem volt széles, szinte mindig a belső posztokra korlátozódott.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány a 49. percben kihasználta utolsó időkérési lehetőségét is, de hatgólos hátrányból már nem volt visszaút csapata számára, a lendületbe került németeket már nem lehetett lefékezni. A hazaiak mindössze 13 lövést rontottak a találkozón.

Bartucz László három, Palasics Kristóf két lövést védett. A túloldalon Julian Köster nyolc gólt lőtt, hatan pedig négy találattal zártak. Andreas Wolff kilenc, David Späth egy védéssel járult hozzá a sikerhez. Ancsin Gábor és Rosta Miklós hat-hat gólt szerzett, de a vereség miatt a magyarok csak akkor juthatnak a legjobb négy közé, ha szerdán nyernek a csoportgyőztesként elődöntős franciák ellen, emellett a németek kikapnak a horvátoktól és az osztrákok sem diadalmaskodnak az izlandiak felett.

A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok a középdöntőben Ausztriától kikaptak, Horvátországot legyőzték – ezzel teljesítették célkitűzésüket, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végeznek –, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédővel találkoznak.
A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker és négy döntetlen mellett a 24. német győzelem született.
A magyar vereséggel eldőlt, hogy Franciaország megnyerte a csoportot, és a pénteki elődöntőben a címvédő Svédországgal találkozik.

KÉZILABDA FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
I. CSOPORT (KÖLN)
Németország–Magyarország 35–28 (18–17) 

korábban: Franciaország-Ausztria 33-28 (15-16)
Izland-Horvátország 35-30 (16-18)

Az állás: 1. (és elődöntős) Franciaország 8 pont, 2. Németország 5, 3. Magyarország 4 (119-116), 4. Ausztria 4 (108-112), 5. Izland 2, 6. Horvátország 1

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította helyét.
A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok a középdöntőben Ausztriától kikaptak, Horvátországot legyőzték – ezzel teljesítették célkitűzésüket, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végeznek –, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédővel találkoznak.

A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Írta a Magyar Hírlap