Babos Tímea egyesben az első fordulóban kiesett az 1,74 millió dollár (601 millió forint) összdíjazású brisbane-i tenisztornán. A legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen a világranglistán 192. magyar játékos megnyerte az első szettet, majd a szoros másodikban meccslabdája volt, de végül a rövidítésben a rangsorban 40. Linda Noskova bizonyult jobbnak. Akárcsak a harmadik játszmában, melyet a 19 éves cseh teniszező 7–2-es rövidítéssel zárt le.

A harmincéves Babos párosban is érdekelt Brisbane-ben, az ukrán Marta Kosztyuk oldalán, hetedik kiemeltként a legjobb 16 között kezd.
A férfiak versenyében Fucsovics Márton Matteo Arnaldi elleni, 16 közé jutásért rendezett mérkőzés hétfőn kezdődött el, de akkor a magyar játékos 7:6 (7-5), 1:0-s vezetésénél eső miatt félbeszakadt az ütközet. A világranglistán 59. helyezett Fucsovics a keddi folytatásban 4:4-es állásnál elvesztette adogatójátékát, az ATP-rangsorban 44. ellenfele pedig a sajátját hozva egyenlített. A harmadik szettben mindkét fél sorra nyerte szervajátékait, így rövidítésben dőlt el az összecsapás. Ebben Fucsovics 2-5-ről még felzárkózott, sőt fordított, és 7-6-nál meccslabdája volt, végül mégis Arnaldi örülhetett 9-7-es sikere után.
  Nyolc hónapi sérülés után a brit Emma Raducanu győztesen tért vissza az aucklandi tornán. A 2021-es US Open női bajnoka 6:3, 4:6, 7:5-re nyert a világranglista 134. helyezettje Elena-Gabriela Ruse ellen. „Nehéz egy ilyen hosszú kihagyás után újra játszani. De hálás vagyok vagyok azért, hogy teniszezhetem, nem pedig ágyból vagy tolószékből nézem a meccseket” – mondta Raducanu.

Marozsán Fábián két szettben vereséget szenvedett Roberto Bautista-Aguttól a 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású hongkongi keménypályás tenisztorna első fordulójában. A világranglistán 64. helyezett magyar játékos 6:2, 6:3-ra kapott ki a rangsorban 57. spanyol ellenfelétől, így nem jutott nyolcaddöntőbe.
Marozsán egy nappal korábban – az osztrák Sebastian Ofnerrel az oldalán – párosban is búcsúzott a 16 kettőst felvonultató főtábla első körében.

Írta a Magyar Hírlap