A Konferencia Liga F csoportjában a Fiorentina is 2–1-re nyert a Genk vendégeként, így 11 pontjával már biztos továbbjutó, míg az FTC a Csukaricski legyőzésével továbbra is a továbbjutást jelentő, második helyen áll.

A magyar bajnokcsapat két hét múlva, az utolsó fordulóban az éllovas Fiorentinát fogadja, és győzelme esetén csoportelsőként egyenes ágon a nyolcaddöntőbe jutna. Az FTC döntetlennel is továbbjuthat, de akkor mérkőznie kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportjának harmadik helyezettjével.

Ha Dibuszék vereséget szenvednek, de a Genk nem veri meg odahaza a szerb együttest, szintén továbbjutnak csoportmásodikként. Ha viszont az esélyes belga csapat nyer, a Fradi pedig akár csak egy góllal is kikap, kezdődhet a matekozás. Az FTC gólkülönbsége plusz 3, a Genké plusz 1, de ez minimális magyar vereség és minimális belga siker esetében is kiegyenlítődhet. A két csapat Belgiumban 0–0-ra, Budapesten 1–1-re végzett egymással, a következő mérce a több szerzett gól lesz: a Fradi öt forduló alatt 8, a Genk 6 gólt ért el, és mindketten 5-5 gólt kaptak.

A feladat tehát nem könnyű, de megoldható: a Fradinak legalább egy pontot kell szereznie a már továbbjutott Fiorentina elleni, telt házas hazai mérkőzésen, s akkor továbbjut a harmadik számú európai kupasorozatban.

Az F csoport állása:

1. Fiorentina

5

3

2

13–5

+8 

11 pont

2. FTC

5

2

3

8–5

+3 

9 pont

3. Genk

5

1

3

1

6–5

+1 

6 pont

4. Csukaricski

5

5

2–14

–12 

0 pont

Írta a Magyar Hírlap