Elutazott a teqball-világbajnokságon induló magyar csapat. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

A válogatott Bajor Gábor szövetségi csapatvezetővel egészül ki Bangkokban, november 29. és december 3. között. A szervezők közlése szerint a magyar fejlesztésű sportágban 61 ország 214 teqballosa áll asztalhoz az idei világbajnokságon.

Öt kategóriában 80 női, 131 férfi mérkőzik meg egymással. A legtöbb játékost Németország küldi a vb-re, 8-an állnal asztalhoz német színekben. Brazília és Magyarország egyaránt 7 játékost kvalifikált – tudósít a nemzetközi szövetség, a FITEQ.

Huszár Viktor, a FITEQ elnöke elmondta, bár az idei teqball-világbajnokság még nem kezdődött el, a történelemkönyveket már kétszer újraírták. „Először is Bangkok ad otthont az eseménynek. Ez az első Európán kívüli világbajnokság. Másodszor, rekordszámú játékos és ország részvételével: hatvanegy nemzetet képviselő kétszáztizennégy teqballossal november 29-én kezdődik a valaha volt legnagyobb teqball világbajnokság.” – mondta az elnök.