Azért a hazai pálya varázsa komolyan kijött már a Világkupa nyitónapján: a számok többségében lesz magyar döntős a 17.30-kor kezdődő programban!

Női 400 gyorson Késely Ajna remek idővel, mosolyogva landolt az 5-ös pályán, és Pádár Niki is elcsípte a 7. helyet. A férfiaknál parádés kis mini-bajnokság zajlik majd a 6-7-8-as pályán: Sárkány Zalán, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid egymás mellett tempózik a minél jobb helyezések elérése érdekében.

A hátúszó-számokban 50-en Komoróczy Lora-Fanni csusszant be a döntőbe, 200 háton Telegdy Ádám ígéretes, 4. helyen kvaifikált, Eb-ezüstérmesünk, Kovács Benedek hatodik lett – délután remélhetőleg jön egy komolyabb robbantás.

Ha kétszáz pillangó, akkor itthon illik homorítani – és a lányok megtették, miután a Vk-n nincs limit, ezért négy magyar is szerepel majd a fináléban, ráadásul Kapás Bogi második idővel került be, mellette Sebestyén Dalma 6., Miszlai Mira 7., Abonyi-Tóth Glenda 8. eredménnyel érkezik a végjátékba. Százon Márton Richárd, 200 mellen Békési Eszter döntőzhet – bár nem ők nem igazán éremeséllyel, ugyanakkor a negyedikként fináléba fröccsenő Szabó Szebasztiánnak meglehet a dobogó (negyedik idő), és a fiúk 4×100-as gyorsváltója szintén abszolút ott lehet a hajrában.

Magyar Úszó Szövetség