2023. október 6-8. között rendezik a World Aquatics Világkupa idei első fordulóját Németország fővárosában, Berlinben. Összesen 22 magyar versenyzőnek szurkolhatunk a háromnapos viadalon. 

Itt az ősz, úgyhogy kezdődik a medencés úszó Világkupa-szezon. Ezúttal csak három fordulót rendeznek a medencés Világkupa-sorozatban, amelynek első állomására Berlinben, október 6-8. között kerül sor. A német főváros medencéje már ismerős a nemzetközi mezőnynek, hiszen 2000 óta 18 világeseménynek volt a helyszíne. A 2024-es párizsi olimpiára való tekintettel a Vk-futamokat ezúttal 50 méteres medencében rendezik. Az sorozat teljes pénzdíjazása közel 1.2 millió dollár (pontosan: $1,196,000 + az esetleges világcsúcsok, amelyekért rekordonként 10.000 dollár jár) lesz idén.

Az úszók valamennyi versenyszámban megmérettethetik magukat, viszont a 800m és az 1500m gyors, valamint a váltók futamait elosztották a három helyszín között, Berlinben 800m női gyors és 1500m női gyors lesz terítéken, illetve a női 4x100m és a női 4x200m gyorsváltókban indulhatnak a csapatok.

Huszonkettő magyar indul a Világkupa-sorozat első állomásán:

Bóna Benedek, Holló Balázs, Sámóczi Milán, Szeredi Bence, Szabó Szebasztián, Szokol Szonja, Gyurinovics Lili, Kovács Benedek, Juhász-Dóra Richárd, Ugrai Panna, Márton Richárd, Magda Boldizsár, Székely Áron, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter, Németh Nándor, Senánszky Petra, Olajos Dorottya, Bujdosó Zsombor, Zombori Gábor.

Az előfutamok reggel 9:00-kor, míg a délutáni döntők 18:00-kor kezdődnek Berlinben.

A berlini állomás versenyeit élőben a World Aquatics youtube csatornáján lehet megtekinteni.

Kattints ide a megtekintéshez.

Eredmények/rajtlisták ide kattintva megtekinthetők. 

A budapesti Világkupa lesz a sorozat záró eseménye október 20-22. között, amely elképesztően izgalmasnak ígérkezik, na meg persze nagy show is várható!

Jegyekért kattints ide!

Magyar Úszó Szövetség