Összesen nyolc érmet gyűjtött, és további hat pontszerző helyet ért el a magyar jet-ski válogatott. Nyíregyháza-Leveleken több kategóriában is volt hazai győzelem, a nemzetközi visszhang szerint pedig az egyik legszínvonalasabb Eb- és vb-futam volt az idei.

Véget ért a Jet-Ski Magyar Nagydíj Níregyháza-Leveleken! Idén is felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot rendeztek a nyírségi településen. Előbbi a kétfutamos kontinensbajnokság első állomása volt, a junioroknál viszont egy futamos volt a vb, így Magyarországon világbajnokokat avattak.

Magyar szempontból Jászai Csongor volt a legsikeresebb versenyző, aki az Európa-bajnoki futamon két géposztályban is indult. Ski GP3-ban aranyérmes lett, megelőzve a magyar licensszel versenyző szlovén Kete Tomazt, ski GP2-ben pedig ezüstérmet nyert.

„Elégedett vagyok a hétvégével. Jelenleg a GP3 géposztály a fő profilom. GP2-ben a leveleki futamot tesztversenynek szántam, és boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra” – mondta Jászai Csongor.

Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett, ski GP1-ben pedig Szabó Barnabás másodikként zárt.

Runabout ladies GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Amanda Karasek is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő harmadik lett.

A junior világbajnokságon két magyar dobogós helyezés volt Leveleken. Leo Kete arany-, míg Marvin Bohuslav ezüstérmesként zárt. Előbbi szlovén, utóbbi szlovák jet-skis, de magyar licensszel tagjai a válogatottnak.

Az érmeken túl értékes pontszerző helyeket is szereztek a magyarok. Negyedik lett Kéri Attila (runabout GP1), Stefan Salath (runabout GP4), Süli Csaba (ski GP3), Puskás Zekő (ski junior GP3.3). Ötödikként zárt Szabó Gábor (ski GP1) és Komonyi Lajos (ski junior GP3.3).

Ebben a sportágban álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

Czeller Béla szerint a magyar válogatott idén is bizonyított. „Azt tudtuk, hogy lesznek sikerei a nemzeti csapatnak, természetesen vannak olyan kiválóságok is, aki épp lecsúsztak a dobogóról. Mindenesetre kiemelkedik Jászai Csongor teljesítménye, aki előtt még nagy jövő állhat ebben a sportágban. Sikerült ismét egy rangos világversenyt idehozni Levelekre. A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye idén is az volt, hogy profi csapat bonyolítja le a világ- és Európa-bajnokságot.” – mondta a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon 20 nemzet versenyzői álltak rajthoz, az Eb zárófutama pedig a litvániai Kupiskisban lesz két hét múlva.