Továbbra is tart a magyar csoda a Világjátékokon. A magyar küldöttség 25 éremnél tart, ebből 11 arany. A multisport verseny hatodik napján két éremszerzést ünnepelhetett a magyar küldöttség.

Egy arany, egy ezüst szerdán. Az egyesült államokbeli Birminghamben az aerobikos trió Világjátékok-győztes lett. Bali Dániel, Mazács Fanni és Farkas Balázs látványos produkcióval érdemelte ki az aranyat, megelőzve az olaszokat és a románokat.

A trió tagjai kiegészülve Szőllősi Pannával és Lőcsei Zoltánnal, ezüstérmes lett az aerobik csoport versenyszámban.

Bali Dániel szerint a csoport fináléban becsúszott egy hiba, emiatt nem lett abban a versenyszámban is győzelem. „A triónál viszont kijött a lépés, és nagyon örülök, hogy Világjátékok-győzelmet ünnepelhetünk. Sokat dolgoztunk egy ilyen sikersorozatért, hiszen ne feledjük, hogy a játékok előtt a világbajnokságon is jól szerepeltünk – mondta a világbajnok és Világjátékok-győztes aerobikos.

Mazács Fanni a csapategységben látja a magyar aerobikosok sikersorozatának a titkát. „Igyekszünk mindenben segíteni egymást. Mindig van egy-két ember, aki pluszt tud adni a többinek. A csoportunk ezúttal egy ezüstös produkcióval rukkolt elő, a trióban pedig úgy gondolom, hogy egy katartikus élménnyel gazdagodtunk. Fantasztikus volt” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Mazács Fanni.

Mindkét kick-boxos versenyzőnk kikapott első meccsén. Az 52 kilogrammos Pálfi Viktória lengyel, a 70 kilósoknál Boros Petra pedig szerb ellenféltől szenvedett vereséget.

A fallabdázók is bemutatkoztak. Chukwu Hannah, Szász Kincső és Farkas Balázs is elvesztette első meccsét. A legszorosabb meccset Farkas Balázs játszotta, ő a címvédő német Simon Rösner ellen kezdett, és végül kikapott 2-1-re.

Az íjász Molnár József sikerrel vette az első akadályokat a barebow-soknál. A selejtezőben, a jelöletlen távon ötödikként, a jelöltön pedig hetedikként lépett tovább.  

Az rg-s Pigniczki Fanni keddi két bronzérme után, szerdán buzogánnyal a 9., szalaggal 17. lett.  

A Világjátékok Magyar Csapat 25 éremmel (11 arany, 7 ezüst, 7 bronz) jelenleg az éremtáblázat második helyén áll.

(Fotók: Freschli József)

Világjátékok Magyar Sajtócsapat

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS