A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) hat ösztöndíjasa küzdhet a BOK-csarnokban hétfőtől vasárnapig zajló felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen fiatalabb növendékeink önkéntesként segítenek, s persze szurkolnak.A kontinensviadal a szabadfogásúak programjával kezdődik hétfőn, ám ebben a fogásnemben egyetlen KIMBA-s sportoló sem érdekelt. Szerdán, a női verseny kezdetén azonban rögtön három fiatalunkért izgulhatunk, az U23-as Eb-ezüstérmes Dollák Tamaráért (59 kg), a junior Eb-második Szabados Noémiért (68 kg) és a junior Európa-bajnok Nagy Bernadettért (76 kg). Csütörtökön Szabó Nikolett (62 kg) is bemutatkozik, pénteken, a kötöttfogású viadal első napján az U23-as vb- és Eb-ötödik Kecskeméti Krisztián (63 kg), szombaton pedig az U23-as Európa-bajnok Váncza István (67 kg) bizonyíthat.

Hogy a közönségsiker garantálva legyen, az Európa-bajnokság minden napján ingyenes a belépés a BOK-csarnokba, sőt a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) a 2018-as szenzációs budapesti világbajnoksághoz hasonlóan az ország legeldugottabb zugából is megszervezte a kis birkózópalánták utazását és ellátását. Igazi win-win helyzet, a birkózók erejét megsokszorozhatja a telt ház, a biztatás, az ifjú szurkolók pedig örök élménnyel gazdagodnak.

S a KIMBA teljes akadémia programjában nevelkedő fiatalok is, akik önkéntesként tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a versenylebonyolítás minél gördülékenyebben működjön.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, BOK-CSARNOK
A KIMBA SPORTOLÓINAK PROGRAMJA

NŐK
Szerda-csütörtök. 59 kg:
 Dollák Tamara 68 kg: Szabados Noémi 76 kg: Nagy Bernadett
Csütörtök-péntek. 62 kg: Szabó Nikolett
KÖTÖTTFOGÁS
Péntek-szombat. 63 kg:
 Kecskeméti Krisztián
Szombat-vasárnap. 67 kg: Váncza István

Fotó: UWW

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS