Nem történt jelentős változás a Magyar Kick-box Szakszövetség vezetésében a januári tisztújításon, ami Galambos Péter elnök szerint a tagság elégedettségére utal. Hozzátette: szeretnék folytatni azt a munkát, ami az elmúlt esztendőkben számos nagyszerű sikert hozott a magyar kick-boxnak. A sportvezető a hétvégén kezdődő idei szezonban is azt várja, hogy a hazai versenyzők megőrzik helyüket a világ élvonalában – adta hírül az MKBSZ.

A szövetség január végi tisztújító közgyűlésén újabb négy évre választották elnökké Galambos Pétert, és az MKBSZ alelnökeinek személye sem változott: a jövőben is Király István – aki a WAKO világszervezet alelnöke és a sportág európai szövetsége, a WAKO Europe elnöke is –, Juhász Gábor és Katona Attila töltik be a tisztségeket.

“A vezető tisztségviselők személye nem változott és a 13 tagú elnökségben is csak három új tag került a régiek helyére. Ezt én úgy értékelem, hogy a tagság alapvetően elégedett a vezetőség elmúlt öt év alatt végzett munkájával. Az új összetételű elnökségtől a korábban megkezdett munka folytatását várom és bízom benne, hogy ehhez az új tagok is kellő aktivitással hozzá fognak járulni” – vélekedett Galambos Péter.

Az MKBSZ első embere elmondta: a hétvégén a Karlovacban sorra kerülő Európa kupával megkezdődik az idei kick-box szezon. A horvátországi viadal hagyományosan remek lehetőség a tudásszintek év eleji felmérésére, így aztán ezúttal is több hazai klub is részt vesz rajta – bár a járványhelyzet miatt várhatóan a szokásosnál kevesebben vágnak útnak.

“Az első jelentősebb megmérettetés a versenyzőink számára a március 12-dikei Diákolimpia. Ez a verseny rendszerint az egyik legnagyobb létszámú, emellett nagy jelentősége is van, hiszen ilyenkor látjuk meg, hogy az adott évben mennyire tűnnek fel új tehetségek. Az is fontos, hogy mivel a pandémia miatt a versenyek elmaradtak, voltak, akik úgy ugrottak át korosztályt, hogy egyáltalán nem is versenyeztek benne. Úgyhogy itt most lehetséges némi átrendeződés, és akkor tudunk erről a leginkább teljes képet kapni, ha együtt látjuk a gyerekeket. Többek között ennek alapján tudjuk megítélni, hogy az őszi utánpótlás világversenyen mire számíthatunk, továbbá mit várhatunk pár év múlva a felnőtt mezőny utánpótlását illetően.”

A Magyar Kick-box Szakszövetség az idén is megrendezi a hagyományos Budapesti Világkupát, amelyet a megszokott májusi időpont helyett június elejére tűztek ki.

“Erősen koncentrálunk a világkupára, hiszen már most érzékeljük, hogy nagy lesz rá az érdeklődés. Az év első két világkupája, az írországi és az ausztriai ugyanis a járványhelyzet miatt elmarad, így a miénk lesz a szezon első nagy világversenye” – magyarázta Galambos Péter, aki az őszi dublini korosztályos vb-n és az antalyai felnőtt Eb-n is jó szereplést vár a magyaroktól. – “Sajnos ezekre egyaránt csak repülővel lehet eljutni, ami megnehezíti a részvételt, de bízom benne, hogy mindkét versenyre nagy és ütőképes csapattal tudunk majd kiutazni. A fiataloktól azt remélem, hogy az országok között az idén is az első három-négyben tudunk végezni. A generációváltáson mostanság áteső felnőtt válogatottban pedig reményeim szerint újra tudunk majd olyan versenyzőket felvonultatni, akik képesek dobogós helyeken végezni, és akár aranyérmet is nyerhetnek.”

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS