Tíz magyar versenyző áll érmes helyen az első futamot követően a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a vasárnapig tartó jet-ski Magyar Nagydíjon. A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon kategóriánként három kör alapján alakul ki a végeredmény.

A leveleki első futamokban öt magyar színeket képviselő jet-skisnek sikerült diadalmaskodnia, további négyen második helyen értek célba, míg egy versenyzőnk harmadik lett. 

Megnyerte versenyét ülős versenyszámok királykategóriájában, a Runabout GP1-ben a magyar liszensszel induló dán Marcus Jörgensen, az álló Ski GP3 kategóriában Szabó Barnabás, akárcsak a  Runabout GP4 géposztályban Major Marcell. Szintén első lett a veteránoknál a Run Veterans GP1 versenyszámban Cseke Zsolt, és a juniorok mezőnyében, a Ski Junior 3.3-ban Jászai Csongor. 

Második helyen végzett az álló versenyszámok csúcskategóriájában, a Ski GP1-ben a magyar színekben versenyző osztrák Kevin Reiterer, a veteránoknál Kéri Attila (Run Veterans GP1), míg a junioroknál Süli Csaba (Ski Junior 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski Junior 3.2).

A harmadik helyen haladt át a célvonalon a Runabout GP2-esek első futamában Hársfalvi Gergely. 

Leveleken szombaton délután és vasárnap rendezik meg a kategóriák második és harmadik futamait. És mivel a hazai rendezésű világverseny egyaránt a záró fordulója az Eb- és a junior vb-sorozatnak, vasárnap kettős díjkiosztóra kerül sor: a jet-ski Magyar Nagydíj érmesei mellett Európa- és junior világbajnokokat is avatnak majd.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS