Az időmérő edzésekkel megkezdődött a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. A 22 nemzet 114 sportolóját felvonultató világverseny 12 kategóriája közül négyben is magyar versenyző szerezte meg az első rajthelyet.

Hiába tépázta meg alaposan a csütörtök este lecsapott hatalmas vihar a jet-ski Magyar Nagydíj felszerelését és pályáját, a szövetség önkénteseinek hajnali öt órakor megkezdett, és egész délelőtt tartó áldozatos munkájának köszönhetően végül sikerült lebonyolítani az eredetileg tervezett pénteki programot – számolt be róla Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke. 

Az időmérő edzések során a magyar színeket képviselő 26 jet-skis közül a magyar liszensszel induló osztrák Kevin Reiterer az álló (ski) versenyszámok királykategóriájában, a Ski GP1-ben érte el a legjobb időt. 

A veteránok ülős (runabout) kategóriájában, a Run Veterans GP1-ben Cseke Zsolt volt az edzés leggyorsabbja.

A junioroknál mindkét versenyszámban magyar fölényt hoztak az időmérők: a Ski Junior 3.3-as kategóriában (13-15 évesek) Jászai Csongor, míg a Ski Junior 3.2-esek mezőnyében (13 éven aluliak) ifj. Komonyi Lajos szerezte meg a pole pozíciót. 

Az időmérő edzéseken a magyarok Marcus Jörgensen (Run GP1), Szabó Barnabás (Ski GP3) és Süli Csaba (Ski Junior 3.3) jóvoltából további három második helyet értek el, míg Járányi Gergely (Run GP2) és Puskás Zekő (Ski Junior 3.2) a harmadik helyről rajtolhatnak majd a géposztályuk futamán.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS