Csehországban és Olaszországban versenyzett a hétvégén a Nagy Norbi Racing Team. Csehországban megrendezték a hegyi Európa-bajnokság első állomását, míg az olaszoknál Rotax Gokart Európa-bajnokság volt.

Nagy Norbert végre autóba ülhetett a hegyi Európa-bajnokságon. A teljes sorozatot tavaly törölték a Covid-járvány miatt, így a WTCR-dobogós magyar pilóta az utóbbi hónapokban már vágta a centit az Eb kezdetéig.

„Nagyon vártam a rajtot. Éreztem, hogy gyors vagyok, és jó formában ültem autóba, ám az FIA ellenőrei sajnos másképp gondolták. A tankom az egy régebbi fejlesztésű – állapították meg, így a szervező jóvoltából nemhivatalos versenyt teljesíthettem.” – számolt be a csehországi futamról Nagy Norbert.

„Ha már ott voltam végigtoltam a hétvégét, és az időeredményt nézve messze a leggyorsabb voltam a kategóriámban, folytatás két hét múlva Olaszországban” – tette hozzá Nagy.

A Nagy Norbi Racing Team gokartosa, Lantos Szabolcs a Rotax Gokart Európa-bajnokságon versenyzett, méghozzá nem is akárhogyan. A mezőny egyik legfiatalabbjaként a több, mint 70 induló közül egyenes ágon bejutott a döntőbe, ahol végül a 15. helyet szerezte meg.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS