Szenzációs magyar eredmények születtek jet-skiben. Az augusztus végi sikeres Magyar Nagydíjat követően Lengyelországban fejeződött be az idei Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat, amelyek végén összességében tíz érmes helyezésnek is örülhettek a sportág magyar képviselői.

A koronavírus járvány következtében az idei szezonban két – a magyar és a lengyel – futam alapján hirdettek bajnoki címeket.

A tíz hazai érmet hozó leveleki versenyt követően az Elk városában megrendezett viadalon kilenc magyar is dobogóra állhatott a maga álló (ski) vagy ülős (runabout) kategóriájában. A mindössze 16 esztendős Major Marcell a hazai elsőség után Lengyelországban sem talált legyőzőre, és a magyar színekben indult dán Marcus Jörgensen is diadalmaskodni tudott.

A két futam alapján az összesítésben a felnőtteknél Szabó Barnabás, Major Marcell és Marcus Jörgensen is Európa-bajnoki címet nyert. A junioroknál Jászai Csongor és Ifj. Komonyi Lajos ezüst-, Süli Csaba bronzérmes lett, míg a veteránok mezőnyében Déri Attila a harmadik helyet szerezte meg géposztályában. A fiatalok gyakorlatilag dupláztak, hiszen a junior világbajnoki sorozatban ugyanezeket a helyezéseket mondhatják a magukénak.

A nemzetek között Magyarország az igen előkelő második helyet szerezte meg az Eb-n, és a harmadik helyen végzett a junior vb-n.

Jet-ski Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Runabout GP1:                       1. Marcus Jörgensen

Runabout GP4:                       1. Major Marcell

Ski GP3:                                  1. Szabó Barnabás

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

Ski Veterán GP1:                    3. Déri Attila

Junior világbajnokság:

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS