Minden színű medálból gyűjtött Veres Alex az olaszországi Coneglianóban rendezett kick-box Európa-kupán. A Halker-Király Team sportolója három egyéni érme mellett kétszer csapatban is a dobogóra állhatott. Az olaszországi viadalon Magyarország a házigazdák mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A WAKO kick-box világszervezet idei első nagy versenyén a magyarok a felnőtt kategóriákban három arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek – valamennyit a pointfighting szabályrendszerben. Különösen Veres Alex jeleskedett, aki egyéniben megnyerte a 79 kg-osok küzdelmeit, egy súlycsoporttal feljebb második lett, a királykategóriában, a Grand Champion versenyszámban is érmet szerzett, emellett csapatban kétszer is dobogó állhatott. A csepeli sportoló mellett klubtársa, a fiatal Loós Dominik is első lett súlycsoportjában.

Az összes korosztályt tekintve a magyarok 22 első, 16 második és 15 harmadik helyet szereztek az Európa-kupán, ezzel hazánk a második legeredményesebb lett a nemzetek között.

Kick-box Európa-kupa, Conegliano, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Loós Dominik
63 kg: 3. Bálint Martin
79 kg: 1. Veres Alex
84 kg: 2. Veres Alex
Grand Champion: 3. Veres Alex
Csapat:
74 kg: 1. Halker-Király Team, 2. Halker-Király Team
+74 kg: 2. Halker-Király Team    

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS