Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és Korpási Bálint a napokban szabadult. A három sportembert az egyik budapesti szabadulószobába zárták, ahonnan végül kijutottak. A birkózók segítségére egy korábbi asztaliteniszező, Pattantyús Ádám sietett, aki a Sweet Escape ügyvezetőjeként ötletgazdája volt a közös játéknak. Közben kiderült, a frissen műtött Kiss Balázs már a gyógytornákra vágyik, de vállműtétje után fél kézzel is elbánt bonyolult zárakkal.

Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok birkózó. A lételeme, hogy szorult helyzetekből kiszabaduljon. Ezt az ösztönét kamatoztatta a szabadulószobában is.

„Az edzések mellett és a napi rutinban nagyon jó kikapcsolódás volt. Már mondtam is a feleségemnek, hogy ha lesz majd egy kis időnk, elmegyünk páran. Nagyon élveztem, de hozzátenném: segítség nélkül nem jutottunk volna messzire, szóval köszönjük Pattantyús Ádámnak a meghívást és a segítséget is” – mondta Lőrincz Tamás.

Kiss Balázs felkötött karral érkezett. A világbajnoknak egy hete műtötték a vállát. „Jól haladok a felépülésben. Már fagykamrába járok, hamarosan jöhet a gyógytorna. A lényeg, hogy minél hamarabb szeretnék visszatérni a szőnyegre, addig is jól jött egy kis kikapcsolódás.” – számolt be állapotáról Kiss.

Korpási Bálintot megbabonázta a szabadulószoba. „Ez volt az első alkalom, hogy ilyen játékban részt vettem, nagyon tetszett a csapatmunka. Én már szervezem a barátaimmal, hogy belevágjunk egy hasonló kalandba” – nyilatkozta a szabadulás után a világ- és Európa-bajnok.

„Egy szabadulószobás kaland teljesen kikapcsolja az embert, ezér gondoltam arra, hogy a világbajnokokat meghívom egy közös szabadulásra” – mondta Pattantyús Ádám, akinek a neve ismerősen cseng a sportrajongók körében. Válogatott asztaliteniszező volt, az egyik olyan játékos, aki a riói olimpián képviselte a magyar színeket. „A visszavonulásom után elkezdtem foglalkozni a szabadulószobás játékokkal, és most már ennek a műfajnak külön ’éjszakája’ is van, az idei Szabadulószobák Éjszakája október 25-én lesz. A három világbajnokkal, ha úgy tetszik melegítettünk az eseményre” – tette hozzá Pattantyús Ádám.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS