Megrendezték a magyar testépítő- és fitneszbajnokságot. A fővárosi versenyt a régi idők bajnokai is megtisztelték részvételükkel. Ez volt a sportág 50. magyar bajnoksága.

Összesen 350 versenyzőt láthatott a közönség Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban megrendezett magyar bajnokságon, amely egyben válogatóverseny is volt az Arab Emirátusokban megrendezendő felnőtt férfi testépítő-világbajnokságra, a pozsonyi fitnesz-világbajnokságra és a junior testépítő- és fitnesz-világbajnokságra. Utóbbi világversenynek Budapest ad otthont november utolsó előtti hétvégéjén.

Vargha Viola elmondta: igazi nagyágyú nyitotta meg a magyar bajnokságot. „Volt szerencsénk vendégül látni Bitter Istvánt, aki a legelső magyar és örökös testépítőbajnok. Bitter István 1970-ben lett először bajnok.” – mondta a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség főtitkára.

A men’s physique abszolút magyar bajnoki címet idén Szabó Roland (Muscle and Brain Team) szerezte meg, míg a bikini fitness abszolút magyar bajnoka idén Szalai Evelin (Just Clear- Berkes Team) lett.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS