Izgalmas mérkőzéseket és látványos megoldásokat hozott a strandlabdarúgó NB I küzdelemsorozata. A Magyar Labdarúgó Szövetségtől idén májusban önállósodó, a volt FIFA-játékvezető, Herbály Péter által irányított Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. égisze alatt újjászerveződő sportág új otthonra lelt a Lupa-tónál, az impozáns Lupa Beach Arénában, ahol a 2019-es bajnoki összecsapásokat rendezték három különböző hétvégén.

A nyolc induló csapat körmérkőzéses formában küzdött meg egymással, és végül a legjobb hat jutott be az elmúlt hétvégi Szuperdöntőbe.

A hatos finálé első napja aztán meglepetéseket hozott, hiszen a két hármas csoportból a két tavalyi döntős, a Grep ESC-Gyöngyös és a Goldwin Pluss-Jászfényszaru mellett a Bodon Péter FC és a Lupa Beach Football Factor gárdája került a vasárnapi elődöntőbe. Ott már a papírforma érvényesült, és
megismétlődött a 2018-as aranycsata, de a Goldwinnak most sikerült visszavágnia az egy évvel ezelőtti vereségért, és 3-2-es sikerével kilencedszer lett Magyarország legjobb strandfocicsapata.

A bronzérmet az ukrán légiósai által vezérelt Bodon Péter FC szerezte meg, miután a helyosztón legyőzte a Lupa Beach-et.

A 2019-es strandlabdarúgó NB I végeredménye
1. Goldwin Pluss-Jászfényszaru
2. Grep ESC-Gyöngyös
3. Bodon Péter FC
4. Lupa Beach Football Factor
5. Bonyhád BFC
6. Újhartyán VSE – Faluközpont Beach Soccer Team
7. Titánium Alapítvány Zebegény Garvittax SE
8. Debreceni Egyetem AC

(fotó: MSMN Facebook)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS