Huszonhat ország 1500 sportolója vesz részt a 2019-es ultimate frizbi Európa-bajnokságon, amelyet Győr városa rendez meg.
A Magyar Repülő Korong Szövetség információi szerint a magyar színeket egy vegyescsapat képviseli, amelyben több fiatal játékos kapott helyet. Erdősi Zoltán, a hazai szövetség elnöke elmondta, Magyarországon is egyre népszerűbb sportágról van szó.

 

„Ez lesz a negyedik kontinensbajnokság. 2007-ben Angliában, rá négy évre Szlovéniában, legutóbb pedig Dániában rendeztek Eb-t. Készen állunk arra, hogy látványos és sikeres Európa-bajnokságot rendezzünk. A Magyar Repülő Korong Szövetség Győr-Gyirmót helyszínnel pályázott az idei Eb-re, és az olaszországi Velencével szemben nyerte el a kontinensviadalt. Magyarország egy vegyescsapattal indul, a nemzeti csapatban több utánpótlás játékos is helyet kapott.” – nyilatkozta Erdősi Zoltán.
Az Eb június 29-én kezdődik és július 6-áig tart. A kontinensbajnokságon 20 ország indít férfiválogatottat, 15 női nemzeti csapat lesz, és 19 vegyescsapatnak is szurkolhatnak a nézők. Az ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló együttesek küzdenek egymással. A pálya
téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nem megengedett.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS