Népes magyar csapat vesz részt a Coimbrában megrendezendő Európai Egyetemi Játékokon. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) információi szerint a július 15-én kezdődő portugáliai multisporteseményen Magyarországot nyolc egyetem versenyzői képviselik hat sportágban. Coimbrában többek között vízre szállnak olyan evezős kiválóságok is, mint a világ- Európa- és Universiade-bajnok Simon Béla és Juhász Adrián.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt. Így ez az esemény alkalmat adhat arra, hogy az induló felsőoktatási intézmények európai színtéren is megmutassák elkötelezettségüket a sport iránt, illetve a megszerzett kiemelkedő eredményekkel itthon és Európában is növelje elismertségét ezzel is hozzájárulva az intézmény pozitív imázsához.

Magyarországról 78 sportoló egyetemista utazik Coimbrába, a teljes magyar delegáció létszáma pedig 114 fő.

A következő egyetemek képviseltetik magukat Coimbrában: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Széchenyi István Egyetem és Testnevelési Egyetem.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló: kosárlabda, evezés, cselgáncs, kajak-kenu és tenisz. A játékok július 28-ig tartanak.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS