Már a vb-re koncentrál a kaszpijszki bronzérmes

 

Barka Emese a folytonos küzdelem megszállottja. Az 57 kilogrammos birkózó egy bronzéremmel zárta az oroszországi Európa-bajnokságot, de számára az év főversenye a budapesti világbajnokság lesz. Nem tervez hosszú nyaralást, csak egy rövid olaszországi kikapcsolódásban lesz része.

 

 

Barka Emese az egyik olyan magyar válogatott birkózónk, aki érmet szerzett a kaszpijszki Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokságra való felkészülése nem volt zökkenőmentes.

 

„A felkészülési versenyek ugyan jól sikerültek, de a csúcsforma még várat magára. Tavaly műtötték a vállam, amely lassan gyógyult, az Eb előtt pedig megreccsent a könyököm. Mindezek ellenére ott tudtam lenni a legjobbak között” – nyilatkozta Barka Emese, aki már a világbajnokságra koncentrál, így nem sok pihenőt tervez a nyáron. „Jön a magyar bajnokság, a felkészülési versenyek és edzőtáborok tömkelege. Egy rövid kikapcsolódást terveztünk a barátommal Olaszországban, ez az év a vb-re való felkészülésről szól.”

 

Az 57 kilós birkózó elmondta: imádja az állandó küzdelmet a szőnyegen. „Sokan kérdezik, hogy hogy tudom összeegyeztetni a nőiességet ezzel a férfias sporttal, nos, nekem nem okoz ez gondot. Véletlenül kerültem ebbe a világba, annak idején az öcsémet kísértem el edzésre, aztán ott ragadtam. A hétköznapjaimat természetesen nőként élem, de a szőnyegen nincs más, csak kemény férfias küzdelem…” – összegzett Barka Emese.

 

Az idei világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS