Újabb sportdiplomáciai sikerrel büszkélkedhet a Magyar Kick-box Szakszövetség: hazánk nyerte el a 2019-es utánpótlás Európa-bajnokság rendezési jogát. A fiatalok borítékolhatóan óriási létszámú kontinensviadalának főpróbájául szolgál a jövő hétvégi budapesti Világkupa, hiszen a május 18-20-án a BOK Sportcsarnokban sorra kerülő megmérettetésen az érintett utánpótlás korosztályokban is rendeznek küzdelmeket.

 

A tavaly novemberi budapesti felnőtt vb-t követően jövőre is világversenyt hoz hazánkba a kick-box – számolt be Király István, az MKBSZ alelnöke, aki egyben az európai szervezet, a WAKO Europe első alelnöke. A sportvezető szerint az utánpótlás Eb rendezés szempontjából még a világbajnokságnál is nagyobb kihívás, hiszen a három korosztály – kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15), illetve junior (16-18) – minden kategóriájában országonként két versenyző indulhat, így a különböző szakágakban összességében többezer fős gigamezőny várható.

Király István hangsúlyozta: a hazai szövetség célja, hogy a kick-box kiemelt sportággá váljon, és az újabb hazai rendezésű világverseny erősíti ezt a törekvést.

„A rendezők remélhetőleg ismét helyt tudnak majd állni és bebizonyítják, hogy a kick-box nemcsak az egyik legeredményesebb sportág itthon, hanem a sport, mint stratégiai ágazat egyik fő célkitűzéséhez illeszkedve újabb és újabb világversenyeket tud Magyarországra hozni, ezzel segítve a turizmust és a sportág népszerűsítését. Szeretnénk kiemelt sportággá válni, és azt gondoljuk, hogy az évenkénti világkupák mellett a mögöttünk álló világbajnokság és a jövő évi utánpótlás Eb megrendezése is jó ajánlólevél ehhez.” – nyilatkozta az alelnök.

Király István arról is beszélt, hogy a szövetség a már meglévő komoly tömegbázisát 10 ezer fősre szeretné bővíteni a következő években.

„A sok-sok éve tartó kiemelkedően eredményes versenysport státusz megőrzése mellett a népszerűsítés, valamint az egészen kis kortól kiépített tömegesítés az egyik legfontosabb célunk.”

A 2019-es utánpótlás Eb-t Győrben rendezik jövő év augusztus végén. A magyar fiatalok a legutóbbi, 2017-es szkopjei kontinensviadalon 20 arany-, 22 ezüst- és 30 bronzéremmel minden idők legjobb szereplését produkálták.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS