A magyar szkanderosok lenyomták fél Európát. A Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságon a felnőtt kategóriában Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is első lett. Barzsó Henrietta is kétszer állt dobogóra. A fiatal magyar tehetség ballal aranyérmes lett, jobbal pedig másodikként zárt, míg Homoki Dénes ballal harmadik lett. Eredményesek voltak a juniorok és a masters versenyzők is, valamint a paraszkanderosok is odatették magukat.

A junioroknál a magyar lánycsapat harmadik lett, ezenkívül 3 aranyat, 7 ezüstöt és 3 bronzot szereztek a fiatalok. A masters mezőnyben 9 magyar éremszerzés volt (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), a paraszkanderosok pedig 3 arannyal és 1 ezüsttel zárták a bukaresti Európa-bajnokságot. A női masters válogatott is felállhatott a dobogóra, miután 3. lett.

A magyar érmesek közül érdemes megemlíteni Csabai Attilát, a Magyar Szkander Szövetség elnökét. A sportvezető 10 év kihagyás után indult ismét világversenyen és bal kézzel ezüstérmes lett. Csabai Attila irányításával egyébként egyre népszerűbb a sportág itthon, és egyre színvonalasabb nemzetközi versenyeknek ad otthont Magyarország. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS