Sokat erősödött a hazai grappling a budapesti Európa-bajnoksággal. A birkózó kontinensbajnokságot megelőzően a BOK-csarnokban a grapplingeseké volt a küzdőtér. A magyarok minden várakozást felülmúlva 12 éremmel fejezték be az Eb-t. A hazai szövetség elnöke szerint ez az Európa-bajnokság sokat lendíthet a magyar grapplingen.

„Fantasztikus környezetben kiváló szerepléssel rukkolt elő a magyar grappling-válogatott. Tudtuk, hogy hazai környezetben más lesz versenyezni, mint a külföldi világversenyeken, de ez pozitívan hatott az indulóinkra. Úgy gondolom, hogy eredményesen tudtunk együttműködni a Magyar Birkózó Szövetséggel is, aminek sportdiplomáciai jelentősége van.” – értékelt az Eb után Kovács Gábor.

Grappling szabályrendszerben Tóth Alexa aranyérmes lett az 58 kilogrammosok között. Rajta kívül Süle Szilárd (84 kg), Tóth Anett (53 kg) és Szabó Gyula (77 kg) is dobogóra tudott állni, miután valamennyien harmadikként zártak kategóriájukban.

A grappling Gi szabályrendszerben három ezüstöt és öt bronzot szereztek a magyarok. Tóth Alexa, Váradi Erzsébet (66 kg) és Szabó Gyula (77 kg) végzett másodikként, Tóth Anett (53 kg), Lakatos Sándor (71 kg), Tóth Zoltán (71 kg), Szekeres Ákos (92 kg) és Kósa Péter (130 kg) pedig egyaránt harmadik lett.

Fotók: Róth Tamás

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS