A békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezték az idei Kick-Box Diákolimpia Országos Döntőjét. A viadalra az ország 49 településéről 158 iskola 249 tanulója 411 nevezést adott le.

A diákolimpiát négy szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – rendezték meg, és a 7 és 18 éves kor közötti négy – gyermek, kadet1, kadet2 és junior – korosztály fiatal kick-boxosai indultak a megmérettetésen.

Jól szervezett és színvonalasan lebonyolított verseny volt a diákolimpia a felújított békéscsabai sportcsarnokban, látszott, hogy a szervezők sokat dolgoztak rajta – dicsérte az eseményt a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, aki maga is részt vett a viadalon. Galambos Péter elmondta: az országos bajnokságok és a világkupa mellett a diákolimpia az egyik legnagyobb és legfontosabb hazai utánpótlás verseny, amely hagyományosan erőfelmérésnek is kiváló.

“Általában ez az idény eleji verseny az első alkalom arra, hogy az esetleges korosztályváltások után az ellenfelek megismerhessék egymást, és felmérjék, hogy kik lesznek majd az ellenfelek az év következő részében. Ezenkívül azért is fontos, mert a sportág már ott tart, hogy a diákolimpián való jó szereplés plusz felvételi pontokat jelenthet a továbbtanulásban” – közölte Galambos Péter.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS