Farkas Balázs ismét dobogóra állt. A Világjátékokra készülő magyar fallabdázó ezúttal a Prágában megrendezett 10 ezer dolláros PSA-tornán szerzett bronzérmet.

A világranglista 89. helyezettjének idén még lesz egy nemzetközi tornája, legközelebb ugyancsak Csehországban lép pályára. Farkas Balázs legutóbbi versenyén is érmet szerzett, miután megnyerte a kolozsvári tornát.

Farkas hetedik kiemeltként indult Prágában. A 2. körös győzelme után a negyeddöntőben azzal a wales-i Peter Creed ellen lépett pályára, aki korábban TOP 50-es játékos volt, és egy sérülés után ismét feljövőben van. Ezt a meccset a többszörös magyar bajnok egy ötszettes győzelemmel zárta le, az elődöntőben aztán a kolumbiai Juan Camilo Vargas következett, akitől végül egy 42 perces négyszettes találkozón kikapott.

A magyar játékos úgy látja, jó esély van arra, hogy az évet a világranglistán még előkelőbb pozícióban zárja. „Ostravában lesz még egy 10 ezer dolláros torna, ott hatodik kiemelt vagyok, így a 16 közé kerülésért nem kell játszanom. Bízom benne, hogy minél előrébb végzek, és akkor a világranglistás pozícióm valahol a 75 és a 83 között lehet, persze sok függ attól, hogy a körülöttem lévő ellenfelek hogy teljesítenek” – mondta Farkas Balázs.

Az ostravai torna december 16-án kezdődik.

 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS