Magyar vb-érem Szombathelyen. A vasi megyeszékhely adott otthont idén a szenior tíztánc világbajnokságnak, ahol Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia dobogóra tudott állni.

„A Claudius TSE háromszoros vb-döntős kettőse ezúttal harmadik lett, és ez táncsporttörténeti siker. A világbajnokságot a Savaria Nemzetközi Táncverseny részeként rendezték meg, egyben sikeresen lezajlottak a TáncSport Magyar Bajnokságok is” – összegzett Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

Volt még egy magyar páros a vb-n: Matkovics Goran és Mariana Budnychenko a 15. helyen végzett. A világbajnoki címet a Ruben Viciana Lopez, Eva Moya duó szerezte meg a német Erik Heyden, Julia Luckow páros előtt.

A latin magyar bajnokságon Andrea Silvestri és Váradi Martina megszerezte a tizenharmadik magyar bajnoki címét, a standard bajnoki döntőben pedig Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

A Savaria Nemzetközi Táncversenyre – az összes korosztályt egybevéve – négyszáz táncos nevezett. Húsz kategóriában hirdettek győzteseket.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS