Az ország több pontján, összesen 10 településen ingyenes versenyre várják a futás szerelmeseit a Futókörök Napján – Szegeden azonban felújítási munkálatok miatt elmarad a program.

Jön a Futókörök Napja! A szabadidősportos eseményre bárki nevezhet, szeptember 5-én az ország 10 pontján lehet majd birtokba venni a futópályákat.  Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával.

A projekt során átadott futókörök közül szeptember első vasárnapján Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán (Sportliget), Óbuda-Békásmegyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason zajlik majd a verseny, délelőtt 10 és este 6 óra között. A versenyközpontok reggel 9-kor nyitnak. Eredetileg 11 településen zajlott volna az országos esemény, azonban az egyik helyszínen sajnos jelenleg nem adottak ehhez a körülmények.

Szegeden, a “Vértó zöldváros” projekt keretében a futópálya teljes környezete megújul, és ezek a rekonstrukciós munkálatok olyan stádiumba kerültek az elmúlt hetekben, hogy a futókör jelenleg sajnos nem alkalmas futóverseny lebonyolítására. Elnézést kérünk azoktól, akik szerettek volna Szegeden futni aznap, reméljük, erre lesz még lehetőségük a jövőben a Futókörök Napja keretein belül is.

Az esemény egyben a települések versenye is lesz. A programban részt vevő helyszínek közül ugyanis a nap végére kiderül, hogy hol tették meg a legtöbb kilométert a futók.

A szervezők a Futókörök Napját azzal a céllal rendezik meg, hogy népszerűsítsék a futást, valamint felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is lesz. A Futókörök Napjára a regisztráció ingyenes. Bővebb információk és aznapi élő eredménykövetés itt: https://szeosz.hu/futokorok-napja/

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS