Egy héttel a FIA ERC, vagyis a rali-Eb olaszországi fordulója, a Rally Di Roma Capitale előtt Ausztriában, a Rallye Weizen áll rajthoz most hétvégén Vogel Adrienn és Notheisz Ivett.

A Roger Racing Team magyar női ralipárosának a következő két versenyen is a cseh Orsák Rallysport adja a technikai és logisztikai hátteret. A több mint 160 kilométeres osztrák ralin most először áll rajthoz a duó.

“Úgy gondoltuk, jó felkészülés lehet, ugyanúgy aszfaltos verseny, ugyanúgy fent a hegyekben, mint a római Eb-futam. Maga az aszfalt minősége és tapadása is nagyon hasonló, persze esőben más lesz. Nagyjából 14 km-es gyorsaságik várnak ránk most pénteken és szombaton. Soha nem versenyeztem még Ausztriában, ismeretlen pályák lesznek, amiken biztosan sok lesz a felhordás, sok a kifelé dőlős visszafordító és a bukkanó is, szóval nagy kihívás előtt állunk” – foglalta össze a várható körülményeket Adrienn.

Vogelék Ausztriában és Rómában is a rally4-es Ford Fiestával indulnak. Az idei évben egy másik versenyautóval, egy Peugeot 208 rally4-essel is gyűjtötték a kilométereket. A pilóta elégedett az eltelt félév eredményeivel.

“Jó lenne, ha még többet mehetnénk, de nem panaszkodom, mert voltak dobogós helyezéseink a Peugeot kupában, ahol nagyon erős a mezőny. Így is nagyon sok tapasztalatot szereztünk, érzem, hogy minél több kilométert megyek, annál jobban el tudom vállalni a tempósabb részeket, egyre kényelmesebbek is ezek, és minden alkalommal feszegetem a határaimat. Jó, hogy kétféle autóval megyek, mert másak a tapasztalások, mindkettő kölcsönösen építi a bizalmamat a másikban, valamint a vezetési képességeim is fejlődnek.”

Az említett két versenyautó mellett egy harmadikat is volt szerencséje kipróbálnia Adrinak, igaz, azt csak navigátorként.

“Fantasztikus szerencse volt, hogy beülhettem az egyik legtapasztaltabb magyar raliversenyző, Bútor Robi mellé a Citroën C3 WRC-be, hogy megtapasztaljam, mi a különbség egy WRC és egy rally4-es autó között. Nagyon gyorsan történik benne minden, kell hozzá a vezető profizmusa. Minden pillanatban azt éreztem, hogy bőven a fizika határai felett áll. Persze, hogy kedvet kaptam hozzá, de ahhoz rengeteg kilométert kell menni, hogy a pilóta egyáltalán megérezze az autót” – számolt be élményeiről Vogel Adri, aki navigátorával, Notheisz Ivettel július 16-án és 17-én az ausztriai Rallye Weizen indul.

(Roger Racing Team)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS