A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős végigversenyezte a Vodafone Rally de Portugal-t. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosa a világbajnoki futam negyedik gyorsaságija után kiállt egy futómű hiba miatt, de a szuperrali szabályai szerint folytathatták a versenyt másnap.

„Fáradtan, de boldogan fejeztük be első világbajnoki futamunkat. Amiért kiutaztunk, azt elértük. Mindenképpen sok versenykilométert szerettünk volna gyűjteni” – mondta a vb-futam után Herczig Norbert.

A páros több mint másfél éve nem versenyzett murvás talajon, ezért döntöttek úgy, hogy az Eb-re hangolódva elindulnak Portugáliában. „Persze nem jött jól az, hogy egy csavartörés miatt ki kellett állnunk, de Ramón nevében is mondhatom: miután megjavítottuk az autót, és tovább versenyeztünk, egyszerűen feltöltődtünk. Jó volt ebben az erős mezőnyben menni. Kiváló alkalom volt arra, hogy élesben tesztelhessünk” – összegzett Herczig Norbert.

A SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosa legközelebb a Lengyel Rallye-n ül autóba. A június 18-án rajtoló futam lesz az idei Európa-bajnoki sorozat első állomása. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS