Hatvanéves korában elhunyt Tóth László. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagja meghatározó alakja volt a magyar sportnak. „A hazai és a nemzetközi sportcsalád energikus, mindig tettre kész sportvezetőt vesztett el” – olvasható az NVESZ gyászjelentésében.

Tóth László a Honvéd sportiskolásaként kezdte, és egész életében a sport körül tevékenykedett. 2006-ban a Magyar Amerikai Futball Szövetség alapító elnökeként sokat tett azért, hogy Magyarországon egyre népszerűbb legyen ez a sportág. 2013-ig töltötte be az elnöki tisztséget.

Később a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetség elnökségi tagjaként, valamint szakmai igazgatóként elkötelezetten tevékenykedett a fogyatékkal élők sportjáért.

2017-ben baráti felkérésre vállalta el a budapesti szkander- és paraszkander-világbajnokság szervezési igazgatói feladatait. „Az a vb minden idők legjobb világbajnokságaként íródott be a sportág történelemkönyvébe” – hívja fel a figyelmet közleményében az NVESZ, amelynek elnökségi tagjaként a szervezet megalakulása óta, egészen haláláig dolgozott. A rá jellemző lendülettel irányította a Nemzeti Versenysport Szövetség Oktatási Bizottságát. Elévülhetetlen érdemei vannak a sportoktató és edzőképzés területén végbement innovatív folyamatban, és kitartó munkájának köszönhetően elindult az NVESZ Pedagógus Akkreditációs Program (PAT).

Tóth László idén tavasszal lett volna 60 éves. A sportvezetőt a Nemzeti Versenysport Szövetség saját halottjának tekinti.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS